Украйна анонсира съвместни военни учения с НАТО «Обединени усилия»

Военни учения «Съвместни усилия — 2021» с участието на военнослужещи от над петнадесет страни-членки и партньори на НАТО ще се проведат в края на септември, съобщи прес-службата на командването на така наречената ООС ( Операции на обединените сили).

Украйна анонсира съвместни военни учения с НАТО "Обединени усилия"

„Стратегически командно-щабни учения ще се провеждат на почти всички полигони на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и в Черно и Азовско море“, се казва в съобщение на прес-службата.

Според думите на командващия ООС Сергей Наев в края на ученията трябва да се постигне координация на действията на командването с военните контролни органи на Въоръжените сили на Украйна по време на провеждането на операциите. Украинската армия също трябва да демонстрира придобита способност да организира и планира операции, добави Наев.

Миналогодишното учение „Обединени усилия 2020“ се проведе в Украйна от 22 до 25 септември. В тях участваха 12 хиляди души и 700 единици въоръжение и военна техника. «Обединени усилия — 2020″ се планираха от НАТО като отговор на мащабните учения на Русия » Кавказ-2020″.

 

Ученията «Казашки боздуган — 2021» ( Казашкая булава) в които участваха подразделения от въоръжените сили на Украйна и четири западни държави (САЩ, Великобритания, Канада, Швеция), се проведоха на 21-24 юли на полигон в Николаевска област. В тях взеха участие около 2 хиляди военнослужещи и над 300 единици военна техника.
От 28 юни до 10 юли в Черно море край бреговете на Украйна се проведоха ученията на НАТО Sea Breeze 2021.
Основните участници в маневрите бяха Украйна, САЩ, Канада, Великобритания, Холандия, Румъния, България, Гърция , Турция и Латвия.
В ученията са участваха около 4 хиляди военнослужещи, 40 бойни кораба, катери и спомагателни плавателни съдове, 30 единици авиационна техника и над 100 единици автомобили и бронетехника.

Коментари:

comments powered by HyperComments