Министерството на отбраната на Армения съобщи за локални боеве на границата с Азербайджан

Министерството на отбраната на Армения заяви за локални боеве на границата с Азербайджан. Съобщението на ведомството е публикувано на официалния сайт.

 

Министерството на отбраната на Армения съобщи за локални боеве на границата с Азербайджан

«Около 03.40 часа (02.40 часа московско време) подразделенията на ВС Азербайджан за пореден път предприеха провокация и нарушиха примирието в североизточния участък на арменско-азербайджанската граница. Водят се локални боеве»-, се посочва в съобщението.

Министерството на отбраната на Азербайджан от своя страна обвини Армения в провокации.

По-късно Ереван също зяви за двама ранени военнослужещи.
В края на септември 2020 г. в Нагорни Карабах бяха възобновени военните действия, които станаха продължение на дългосрочния конфликт и доведоха до жертви сред
мирното население.

Страните направиха няколко опита да сключат примирие, но тристранното споразумение, постигнато през нощта на 10 ноември с помощта на Русия, се оказа единствено успешно.
С посредничеството на Москва Азербайджан и Армения се съгласиха напълно да прекратят огъня и да разменят военнопленни и телата на загиналите.

Наложи се Ереван да предаде районите Келбаджар, Лачин и Агдам на Баку. Към настоящият момент в региона са разположени руски миротворци.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments