Азербайджанските военни започнаха да настъпват навътре в Армения

Въоръжените сили на Азербайджан започнаха да се придвижат навътре по територията на Армения.
Това съобщава телеграм-канала на проекта на руския военен кореспондент Семен Пегов WarGonzo.

Съобщението е постъпило от източници намиращи се на линията на съприкосновение в района на Варденис. Според техните данни азербайджанските военни са нападнали минимум още два арменски постта, боевете ​продължават.

Азербайджанските военни започнаха да настъпват навътре в Армения

„Азербайджанците се придвижват именно навътре в Армения. Нещо повече, действията им явно наподобяват стратегията на „пълзящата офанзива“ на Киев, която украинските въоръжени сили активно използват в продължение на шест години — след подписването на Минските споразумения през 2015 г. (…). Първо — обстрел, след това — настъпление на пехотата в „сивата зона“ и накрая, директни опити за превземане на позициите на противника “, пише WarGonzo.

 

По-рано на 28 юли Министерството на отбраната на Армения съобщи, че споразумението по прекратяване на огъня се спазва основно по североизточното направление на арменско-азербайджанската граница. Съответното споразумение беше постигнато с посредничеството на руските миротворци.

В Армения обявиха за нарушение на примирието от страна на Азербайджан и възобновяване налокални боеве в Нагорни Карабах, както и в североизточната част на граничните територии. Съобщава се за трима загинали и двама ранени арменски войници.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Коментари:

comments powered by HyperComments