Жителите на ЛНР почетоха паметта на загиналите при обстрела на предградието на Луганск през 2014

Днес жителите на селището от градски тип Юбилейное почетоха паметта на своите земляци, загинали преди седем години в резултат на обстрела на украинските въоръжени сили.

Член на борда на обществената организация «Мемориал», член на Обществената палата на ЛНР Сергей Белов отбеляза, че през 2014 г. Донбас трябвало да плати много висока цена, за да устои на наказателната операция на престъпните киевски власти и да защити правото си на собствен език и история.

Жителите на ЛНР почетоха паметта на загиналите при обстрела на предградието на Луганск през 2014

„Ние устояхме и в памет на тези загинали хора трябва да построим Републиката, трябва да стигнем до целта, за която страдахме и в която вярвахме през 2014 г.“, каза той.

Алексей Карякин, председател на обществената палата на ЛНР, отбеляза: „днес си спомняме един от дните на горещата 2014 година. Днес си спомняме как хората чакаха транспорт, някой отиде на работа, някой да се прибере вкъщи, но вместо транспорт, те дочакаха само смърт, която им беше изпратена от Украйна само поради причината, че хората тук (в Донбас) говорят руски и не приемат случилото се в Киев (държавен преврат). “

Той подчерта, че престъпните власти в Киев напразно се опитват да пречупят духа на жителите на непокорния Донбас с такива зверски терористични актове.

Коментари:

comments powered by HyperComments