Украйна и Турция подписаха споразумение за строителството на две корвети

Турция смята, че това ще помогне за приятелството с Украйна и няма да развали отношенията с Русия. Много мило и цинично оправдание. Въпреки, че да дружи Турция едва ли умее, в случая се преследват съвсем различни цели, които се маскират под сътрудничество.

Както съобщава ТАСС, позовавайки се на информация от «украински военен портал», Киев и Анкара са подписали рамково споразумение за строителството на две корвети от клас Аda за нуждите на украинските въоръжени сили.

Украйна и Турция подписаха споразумение за строителството на две корвети

„Украйна подписа рамково споразумение с Турция за изграждането на две корвети от клас„ Ада “за нуждите на украинския флот“, се казва в съобщението.

По-рано Министерството на отбраната на Украйна обяви подписването на споразумение с Турция за производство на корвети и ударни безпилотни летателни апарати за украинската армия.
През 2019 г. Киев закупи и тества апаратите Bayraktar, които се планира да бъдат оборудвани с високо прецизни бомби от турската компания Roketsan.

В същото време в интервю за портала «Lenta.ru» професорът от турския университет Малтепе Хасан заяви, че продажбата на оръжие на Украйна е необходима за поддържане на добри отношения с тази държава. Турският професор обаче хладнокръвно не споменава факта, че Украйна обстрелва мирното население на Донбас. А въпръжаването на украинската армия от страна на Турция, едва ли ще намали обстрелите…

 

Коментари:

comments powered by HyperComments