Талибаните прекъснаха електричеството в столицата на Афганистан

Кабул остана без ток
Няколко провинции, включително Кабул, са без електричество в резултат на взривове по електропреносната мрежа.
Радикалните талибани взривиха няколко електропреносни мрежу в провинция Баглан, оставяйки Кабул и околните провинции на тъмно. Това съобщи във вторник, 27 юли, афганистанската национална енергийна компания Breshna.

 

Талибаните прекъснаха електричеството в столицата на Афганистан

«Доставката на вносна на електроенергия в Кабул и редица провинции беше прекъсната поради повреда на кулите за пренос на енергия в село Келагай в провинция Баглан. Техническият персонал на компанията се опитва да реши проблема и да свърже отново електричеството към столицата и тези провинции», се казва в съобщението.

Междувременно активните военни операции и бойни действия срещу талибаните продължават в провинциите Кунар, Логар, Газни, Хост, Кандахар, Урузган, Фаряб, Балх, Джаузджан, Саманган, Хелманд, Такхар, Кундуз, Баглан и Каписа. Според данни на афганистанската национална армия за денонощие в страната са били ликвидирани 187 талибани.

 

Заради бойните действия афганистанските власти наложиха вечерен час в 31 провинции в страната на фона на нарастващите заплахи за сигурността.

Коментари:

comments powered by HyperComments