Военните на ЛНР прихванаха и свалиха украински ударен безпилотник изпратен за извършване на атентат в Луганск

Военните на Луганската Народна Република прихванаха украински безпилотен самолет с вградено самоделно взривно устройство, който се е движел в посока на столицата на ЛНР.

Военните на ЛНР прихванаха и свалиха украински ударен безпилотник изпратен за извършване на атентат в Луганск

Това съобщи на 25 юли по време на брифинг офицер на прес-службата на управлението на Народната милиция на ЛНР
Александър Мазейкин. Според думите му, украинският център на силите за специални операции (ССО) «Запад» е планирал да използва този БЛА за извършване на терористичен атентат в центъра на Луганск.

 

Доказателство за това са два самоделни боеприпаси, които дронът е носил на борда. Боеприпасите са били неутрализирани от група сапьори от Народната милиция на ЛНР.

При проучване на данните от бордовия компютър специалистите от ЛНР установиха, че е планирано боеприпасите да бъдат хвърлени в района на републиканската администрация в центъра на Луганск.

„Нашите специалисти проучиха данните от бордовия компютър, получиха маршрута на полета на ударния БЛА и фиксираните координати на местата, където е трябвало да се пуснат два боеприпаса в района на републиканската администрация и театралния площад на гр. Луганск. По този начин беше предотвратена терористична атака срещу мирното население на републиката ни“

Коментари:

comments powered by HyperComments