Modern Diplomacy: САЩ и НАТО ще платят страшна цена за война с Русия

САЩ и НАТО ще платят скъпо за опитите да предизвикат конфликт с Русия. Това заявиха белгийски анализатори.

Белгийското издание Modern Diplomacy публикува материал, който разказва за истинските цели на проведените наскоро съвместни учения на Украйна и НАТО в Черно море «Морски бриз-2021».

Modern Diplomacy: САЩ и НАТО ще платят страшна цена за война с Русия

С ученията Западът е искал да предаде на Москва определено послание, че Русия остава стратегически враг за Алианса. Нещо повече, това послание беше съпровождано от множество провокации, включително знаменитият инцидент с британския миноносец HMS Defender, който навлезе в руските териториални води край Крим.

Журналистите от Белгия припомниха, че Русия не остави провокационните маневри на НАТО без отговор и проведе свои учения в акваторията на Черно море. Този регион е изключително чувствителен за Москва и Русия ще реагира с цялата решителност на заплахите за нейната сигурност.

Според авторите на статията реакцията на Руската Федерация е показала каква ужасна цена ще трябва да плати НАТО за опита за разгръщане на война с Москва. И това се отнася не само за военни загуби, но и за дипломатически. Отношенията между Кремъл и Белия дом вече са в критично състояние и провокативните действия на САЩ могат да ги погребат окончателно.

Коментари:

comments powered by HyperComments