В Чехия уличиха американските дипломати в тероризъм срещу Русия

Дипломатите на САЩ в Русия се занимават с явно враждебни дейности, отколкото тези, приписвани на Москва по случая с взривовете във Врбетица, пише чешкото издание Halo noviny.

В Чехия уличиха американските дипломати в тероризъм срещу Русия

Авторът на статията Роман Блашко пише, че влошаването на отношенията между Прага и Москва е част от плана на Вашингтон.
Той отбелязва, че някои чешки политици зависят от западните разузнавателни и специални служби, активно помагат за нанасяне на щети на собствената си дстрана, предава РИА Новости

Журналистът отбеляза неотдавнашен инцидент в Тверска област, когато служител на американското посолство указател от жп гара. Според него думата тероризъм е подходяща за този инцидент, а не за инцидента във Врбетица.

 

„Също така не се съмнявам, че това не е единственият случай. Желанието да се разграби Руската Федерация и да се живее за сметка на руснаците и техните ресурси е очевидно голямо. Между другото, винаги е било така! » — заключи журналистът.

По-рано служител на американското посолство открадна указател на гарата Осташков в Тверска област като по този начин изложи живота на пътниците на потенциална заплаха. След това дипломатическата мисия го изпрати у дома, но не свали имунитета му.

Отношенията между Москва и Прага се влошиха, след като Чехия без доказателства обвини руските специални служби в предполагаемо участие в експлозия в склад за боеприпаси в село Врбетице през 2014 г.
Чешката полиция не намери достатъчно доказателства, за да обвини официално никой от руснаците по случая с взривовете във Врбетица. Разбира се, не е сложно да се досетим кой стои зад авторството на сценария на този изкуствено създаден скандал…

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments