Русия: САЩ и Запада създават «пояс на нестабилност» за да подкопаят Москва

Руският външен министър Сергей Лавров обвини западните държави, че се опитват да създадат „пояс на нестабилност“, за да подкопаят Москва, както и в намеса в предстоящите парламентарни избори в Русия, и подкрепа на екстремисти.

Русия: САЩ и Запада създават "пояс на нестабилност" за да подкопаят Москва

На външнополитически уебинар в петък сутринта Сергей Лавров отправи многобройни обвинения срещу западните противници, както американски, така и европейски.

Западът иска да формира „пояс на нестабилност“ около Русия. Това заяви в петък, 23 юли, руският външен министър Сергей Лавров.

Според думите му, Западът принуждава най-близките съседи и братските народи на Русия да направят избор — „или сте със Запада, или сте с Руската Федерация“.

„Искат да освояват по най-различни начини — както военни, така и икономически — териториите около страната ни и да ни заобиколят с санитарен кордон, и дори да се възползват от факта, че Западът ще има решаващо влияние върху развитието на съседните ни страни ”, подчерта Сергей Лавров на уеб семинара„ Външната политика на Русия: успех, предизвикателства, задачи и перспективи ”.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments