Саакашвили се надява на разширяване на границите на Украйна «до ​​Кавказ

Бившият грузински президент и бивш губернатор на Одеска област Михаил Саакашвили изрази надежда, че «Велика Украйна» ще се простира и до Кавказ. Той заяви това в интервю за телевизионния канал «Украйна 24».
Според думите Саакашвили, Киев има проблеми с всичките си съседи, а най-близката държава, с която няма конфликти, е Грузия. Същото може да се каже и за самата Грузия.

Саакашвили се надява на разширяване на границите на Украйна "до ​​Кавказ

«Ето защо, ние с нетърпение очакваме момента, когато написаното в химна на украинските националисти ще бъде изпълнено:» от Сяна до Кавказ — велика Украйна. Е, ще оставим Сян на мира, но съм съгласен за Кавказ, » каза бившият президент на Грузия. …

 

Украинските политици често предявяват териториални претенции към Русия. Например, депутатът от Върховната Рада Алексей Гончаренко нарече Кубан „украински етнически земи“, националистът Дмитрий Ярош заплаши да завземе Кубан, Воронеж и част от Ростовска област, а радикалът Андрей Билецки говори за необходимостта „да се върнат със сила «Кубан и Кавказ.
В Москва тези изявления се разглеждат като абсурдни и нелепи опити за отлвличане на вниманието на украинците от вътрешните проблеми.

Коментари:

comments powered by HyperComments