Сергей Лавров: Мисията на САЩ в Афганистан се провали и всички знаят това

Мисията на САЩ в Афганистан се провали и всички разбират това, включително във Вашингтон. Това заяви днес, 16 юли, руският външен министър Сергей Лавров в рамките на международната конференция „Централна и Южна Азия: регионална взаимосвързаност. Предизвикателства и възможности «.

Американците си тръгнаха от Афганистан, както потвърди президентът Джо Байдън, защото сметнали, че мисията им е изпълнена. Разбира се, той се опита да представи ситуацията в най-положителните цветове, но всички разбират, че мисията се е провалила. И това се признава открито, включително и в самите САЩ “, каза той.

Сергей Лавров: Мисията на САЩ в Афганистан се провали и всички знаят това

Москва обаче не заинтересувана в хаоса, който цари в Афганистан.

„И не само защото не искаме този хаос да прелее в съседни на нас съюзнически страни. Но и просто защото искаме истинско добро за афганистанския народ и сме заинтересувани в това, тези дружески за нас хора да живеят мирно и в общество, което се развива стабилно, без никакви заплахи от тероризъм, трафик на наркотици»- заяви Сергей Лавров.

В тази връзка руският външен министър обеща, че Русия ще продължи да работи със САЩ и с всички други страни, които могат да повлияят на ситуацията в Афганистан.

Както News Front България съобщи по-рано днес, Сергей Лавров заяви, че ситуацията в Афганистан стремително деградира.

 

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments