Казахстански военни провеждат изпитания на турски БМП Tulpar Otokar

Казахстанските военни продължават да тестват бронетехника турско производство. След бронираната колесна машина БКМ ARMA-8×8, за провеждане на изпитания и тестове бяха представени още бронирани превозни средства от турско производство.  Министерството на отбраната на Република Казахстан изнесе на изпитание бойната машина за пехота (БМП) Tulpar, произведена от турската компания Otokar.

Казахстански военни провеждат изпитания на турски БМП Tulpar Otokar

Според съобщения в местните медии, позовавайки се на казахстанското военно ведомство, турската БМП е преминала успешно всички тестове, демонстрирайки не само своите експлоатационни способности, но и при стрелба с всички видове оръжия както в движение, така и на място.
Уточнява се, че на БМП е инсталирана нова версия на кулата Mızrak-30 с дистанционно управление.
Предполага се, че БМП е оборудвана с оръдие подходящо за руски боеприпаси, използвано във въоръжените сили на Казахстан.

Други подробности за преминатите тестове не са предоставени.

За първи път прототип на БМП Tulpar беше представен от Otokar на изложението IDEF-2013, което се проведе в Истанбул. В основната конфигурация екипажът на БМП е 3 души. + 8 десантника.
БМП беше оборудван с дистанционно управляван боен модул Mizrak-30 с 30-мм автоматично оръдие, 7,62-мм картечница, сдвоена с него и четири ПТУР L-UMTAS със система за лазерно насочване. Основната композитна броня осигурява защита срещу 14,5 мм боеприпаси, в челната проекция — от 25 мм бронебойни снаряди. Има възможност за инсталиране на модулна броня.

Това разбира се е много любопитно, но по-важно е да се обърне внимание на друго- Турция все повече и все по-активно развива военно сътрудничество с различни страни…

 

 

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments