Американска делегация посети зоната на силова операция в Донбас

Американската делегация, водена от Джордж Кент, заместник-помощник-държавен секретар по европейските и евразийските въпроси и поверен в делата на САЩ в Украйна, посети зоната на военната операция на Киев в Донбас. Това съобщи в петък прес-службата на щаба на така наречената Операция на обединените сили (ООС).

По време на посещението американски чиновници се срещнаха с представители на украинското командване.

 

Американска делегация посети зоната на силова операция в Донбас

 

Американска делегация посети зоната на силова операция в Донбас

снимки: facebook.com/pressjfo.news

 

„По време на брифинга повереният в делата на САЩ в Украйна Джордж Кент и командващият обединените сили генерал-лейтенант Владимир Кравченко обсъдиха текущата ситуация със сигурността в зоната на ООС, въпроси за съвместимостта между подразделенията на въоръжените сили на Украйна (AFU) и армиите на страните от НАТО и прилагането на стандартите на НАТО във Въоръжените сили на Украйна “, — се казва в съобщение на страницата на щаба на ООС във Facebook.

 

Страните обсъдиха и ефективността на използването от украинската армия на опита, натрупан по време на ученията по програмата «Съвместна многонационална учебна група — Украйна». Командването на ООД благодари на американската делегация за логистичната помощ, която Съединените щати оказват от 2014 г. на ВСУ за да стреля по мирното население на Донбас.

Джордж Кент от своя страна заяви, че САЩ ще продължат да оказват необходимото съдействие, отбелязвайки, че САЩ «наблюдават постоянно и внимателно ситуацията в Източна Украйна». Как няма да я наблюдават, като те я дирижират, и от тях започна войната след държавния преврат в Украйна през 2014 г.

След държавния преврат в Украйна през февруари 2014 г. спонсориран от САЩ, жителите на Донецк и Луганск, които отказаха да признаят новото правителство, започнаха масови протести.
Впоследствие в региона бяха провъзгласени Донецката и Луганска Народни Републики.
През април същата година, временно изпълняващ длъжността президент на Украйна Александър Турчинов ( по-известен в народа като «Кървавия пастор» обяви началото на «антитерористична операция» в югоизточната част на страната, която до лятото прерасна в мащабни бойни действия с използването на тежки бронирани машини и самолети.

Идването на американска делегация е като когато престъпникът се връща на местопрестъплението…

 

Коментари:

comments powered by HyperComments