Внимание опасно! Украйна получи от Турция първия ударен безпилотник за нуждите на ВМС

Тук логичният, крещящ въпрос от първостепенно значение, който изскача веднага е: с каква цел Турция усилва военното си сътрудничество с Украйна, при положение, че последната не спазва обезателствата си по Минските споразумения, нарушавайки ежедневно режима по прекратяване на огъня и обстрелва мирното население на Донбас?! Пред очите на цялата световна общност. А Турция в случая, налива масло в огъня, въоръжавайки Украйна с ударни безпилотници. Ударни безпилотници, които ще бъдат използвани за обстрели по Донбас…

 

Внимание опасно! Украйна получи от Турция първия ударен безпилотник за нуждите на ВМС

По-рано такива безпилотници не са закупувани за «нуждите» на ВМС Украйна. Сега изглежда «нуждите» на ВМС Украйна са се увеличили, заедно с амбициите на Ердоган…
Както пише изданието Интерфакс-Украйна, първия ударен безпилотен комплекс Bayraktar TB2, произведен в Турция, вече е постъпил в Украйна ( това днес официално, по данни на наши осведомени източници, турски дронове вече се използват от ВСУ)

„Набираме височина! Министърът на отбраната на Украйна Андрей Таран: първият безпилотен комплекс за военни морски сили Bayraktar TB2 е доставен на Украйна. Провеждаме окончателни тестове за приемане на комплекса на мястото на базиране“, се говори в съобщение на Министерството на отбраната на Украйна публикувано в туитър, днес, 15 юли, четвъртък.

Както се съобщаваше по-рано, Украйна е закупила през 2019 г. за украинските въоръжени сили и е изпитала турския оперативен тактически БЛА Bayraktar TB2, оборудван с високоточни бомби MAM-L от турския Roketsan.
Освен това бяха закупени високопрецизни леки MAM-L и други високопрецизни боеприпаси. В същото време тези безпилотни летателни апарати преди това не са купувани за флота.

 

Ася Иванова-Зуан

Коментари:

comments powered by HyperComments