Пентагонът обяви изпращането на кораби на ВМС САЩ в България след приключване на учението „Морски бриз-2021

В рамките на военните маневри на Sea Breeze-2021, завършени през миналия уикенд, екипажите на корабите на американския флот и военнослужещите от подразделенията на американската армия взеха участие в провеждането 175 мероприятия.

По време на прес-конференция говорителят на Пентагона Джон Кирби официално потвърди, че след приключване на мащабните военноморски учения на НАТО Sea Breeze-2021, корабите на Шестия флот на САЩ, които са участвали в тях, са се насочили към бреговете на България.

Пентагонът обяви изпращането на кораби на ВМС САЩ в България след приключване на учението „Морски бриз-2021

Напомняме, че представителят на командването на ученията Sea Breeze-2021, капитанът на ВМС на САЩ Стюарт Бауман, говорейки на церемонията по закриването на ученията Sea Breeze-2021, заяви, че някои от корабите, участващи в международните учения, ще останат в Черно Море за поредното участие във военни маневри, които ще се провеждат във България, подчертавайки, че това не би било нарушение на разпоредбите на Конвенцията от Монтрьо по отношение на срока за престой в този регион.

По-рано беше съобщено, че корабите на виетнамския флот са се отправили ​​в Русия, за да участват в армейските международни игри «АрМи-2021».

 

 

Очевидно НАТО подготвя още провокации в Черно море срещу Русия, и този път ще действа от територията на България.

Продължаваме да следим обстановката.

Очаквайте подробности.

 

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments