Мария Захарова нарече новия закон за полицията във Великобтитания строго репресивен

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува законопроекта «За полицията, престъпността, наказанията и съдилищата», който може да бъде приет във Великобритания.

Както посочи руският дипломат, формулировката на закона говори за ниско ниво на правна култура на парламентаристите или съзнателно желание на властите значително да ограничат правата на протестиращите.

Мария Захарова нарече новия закон за полицията във Великобтитания строго репресивен

„Ако законът влезе в сила, правомощията на британската полиция ще бъдат значително, неадекватно разширени. Полицията ще може да предприеме действия, ако прецени, че „допустимото ниво на шум“ е превишено “, коментира Мария Захарова в своя телеграм канал.

Мария Захарова смята, че такъв закон има за цел да ограничи правата на гражданите на мирни събрания и свободно изразяване на мнение. Нещо повече, той е „силно репресивен“, заключи тя.

По-рано Мария Захарова обърна внимание на двойните стандарти на германските власти по отношение на Косово.
Тя посочи, че на уебсайта на германското външно министерство се говори за стотици хиляди незаконно стрелково оръжие и организирана престъпност в Косово, но германските военни-промишленици, заедно с правителството, подготвят нови партиди автомати за провинцията.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments