Кремъл реагира на искането на ЕСПЧ към Русия за признаване на еднополовите бракове:Никакъв шанс

Официалният представител на Кремъл Дмитрий Песков коментира искането на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) към Русия да се съгласи да признава еднополовите бракове.

Кремъл реагира на искането на ЕСПЧ към Русия за признаване на еднополовите бракове:Никакъв шанс

„Не е необходимо да се търси никаква компромисна форма. Имаме абсолютно недвусмислена формулировка в Конституцията и абсолютния брой хора, които я подкрепят “, каза той.

 

Никакъв шанс това да мине в Русия.

Така, Дмитрий Песков отговори на въпроса как президентът Владимир Путин реагира на искането на ЕСПЧ и дали държавният глава смята за целесъобразно да се намери компромисна форма за регистриране на такива отношения в Руската Федерация.

На 13 юли Европейският съд по правата на човека поиска от Русия да въведе правна процедура за признаване на еднополови семейни отношения. В решението на съда се посочва, че не е необходимо съюзът на еднополовите двойки да се разглежда като брак, но е необходимо да се изравнят по права с двойките от противоположния пол.

Междувременно, от Държавната Дума заявиха, че това няма да се случи в Русия. Членът на Съвета на федерацията Алексей Пушков от своя страна заяви, че ЕСПЧ не може да принуди Русия да признае еднополовите бракове по никакъв начин.

 

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments