Външно министерство Русия: Чуждестранната намеса във вътрешните дела на Куба е недопустимо

Русия следи внимателно развитието на ситуацията в Куба и смята външната намеса за неприемлива, заяви официалният представител на външното министерство Мария Захарова.

Външно министерство Русия: Чуждестранната намеса във вътрешните дела на Куба е недопустимо

„Ние следим внимателно развитието на ситуацията в и около Куба.
Смятаме, че външната намеса във вътрешните работи на суверенна държава и всякакви други деструктивни действия, които биха насърчили дестабилизацията на ситуацията на Острова, са неприемливи “, се казва в коментар, публикуван на официалният сайт на външното министерство на Руската Федерация.

 

Мария Захарова подчерта, че кубинските власти «предприемат всички необходими мерки за възстановяване на обществения ред в интерес на гражданите на страната в рамките на националната конституция и действащото вътрешно законодателство».

По-рано съветникът на американския президент по националната сигурност Джейк Съливан заяви, че кубинските власти не трябва да използват насилие срещу протестиращи.

Напомняме, че първите масови протести от много години насам започнаха в Куба.
Демонстрантите настояват за «свободни избори» и решение на социални проблеми. Кубинският президент Мигел Диас-Канел заяви готовността си да се бори и да умре за революцията: „Готови сме да дадем живота си. Те трябва да прекрачат нашите трупове, ако искат да се изправят срещу революцията. Готови сме на всичко и ще се бием по улиците. »

 

Коментари:

comments powered by HyperComments