Руски експерт: САЩ се намесват в изборите, заменят приятелски на Русия управляващи с враждебни режими

Опитът на САЩ да се намесят в изборите в Молдова са елемент на стратегията за сдържане на Русия, това заяви водещият научен сътрудник от Центъра за изследване проблемите на сигурността към РАН Константин Блохин.

Руски експерт: САЩ се намесват в изборите, заменят приятелски на Русия управляващи с враждебни режими

Така експертът коментира думите на официалния представител на МВнР на Русия Мария Захарова, която по-рано съобщи, че Русия отбелязва безпрецедентна намеса на Вашингтон и Брюксел в предстоящите избори в Молдова.

«Ще бъде направен опит за засилване натиска срещу Русия: Байдън не скрива, че неговата стратегия се заключава във форсиране на политиката на сдържане на Русия. Молдова в случая е само един от елементите на тази стратегия, САЩ се опитват да концентрират всички ресурси срещу Русия и Китай», заяви Блохин.

Според специалиста, стратегията на американската страна се заключава в натиск върху режимите на съседните и проруски настроените страни.

«По периметъра на руската граница САЩ ще засилват натиска, ще се опитат да сменят дружелюбните режими с враждебни.

Ще се опитват да изпробват здравината на Русия, от Балтика до Черно море, на международната арена, където са представени руските интереси», счита експертът.

По-рано Захарова сподели, че руското МВнР отбелязва намесата на САЩ и ЕС в предстоящите избори в Молдова.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

 

Коментари:

comments powered by HyperComments