„Цинизъм и жестокост“: Мария Захарова коментира призива на Франция за отказ от ваксините на Русия и Китай

Официалният представител на Външно министерство Русия Мария Захарова остро разкритикува изявлението на френското външно министерство, призоваващо за отказ от руската и китайската ваксини срещу коронавирус.

Френският държавен секретар Клемент Бон призова страните от ЕС да не признават ваксините срещу коронавирус, разработени в Русия и Китай, а да използват само четири ваксини, регистрирани в Европа към момента.

„Цинизъм и жестокост“: Мария Захарова коментира призива на Франция за отказ от ваксините на Русия и Китай

Това е хибрид на расизъм, имперски хегемонизъм и неонацизъм: на цели народи им се отказват равни права и възможности, което се прави в противоречие със законите, етиката и морала, тласкайки света към конфронтация в момент, когато преминава най-тежките изпитания на пандемия Особено поразително е хладнокръвието, цинизмът и жестокостта, с които западните държави по време на борбата на човечеството срещу епидемията, зачерквайки собствените си хуманистични идеали, се борят за печалба, без да се замислят за съдбата на милиони жители на нашата планета “, написа Мария Захарова в телеграм канала си.

Дипломатът подчерта, че хората, на които принадлежи авторството на тези редове, нямат нищо общо с Франция, която е дала на човечеството идеалите за свобода, равенство и братство.

Коментари:

comments powered by HyperComments