Американски експерти признаха, че САЩ няма да посмеят да влязат във война с Русия

Американското списание The National Interest смята, че провокацията, извършена в Черно море от британския миноносец Defender, заплашва Запада със загубата на последните капки останали от репутацията му.

Авторът на материала, в който говори за вероятните последици от случилото се, съветва Европа и САЩ да се примирят с факта, че Крим е част от Руската Федерация.

Американски експерти признаха, че САЩ няма да посмеят да влязат във война с Русия

„Реалистичният подход към външната политика води до следния извод: Крим е свършен факт за Русия — поне докато страната е под контрола на администрацията на Путин (и предвид неговите стъпки за консолидиране на властта, това вероятно ще бъде така в обозримо бъдеще) … Движението на Великобритания в спорните териториални води на Крим несъмнено е провокация, която надхвърля нейните собствени национални интереси или интересите на която и да е друга държава от НАТО. Това поведение е изпълнено с конфликти, поради които алиансът, ръководен от САЩ, в крайна сметка може да загуби лицето си «, пише той.

Освен това в статията се казва, че НАТО, САЩ или ЕС могат да подкрепят Украйна и всяка друга държава, колкото искат, но никога няма да влязат във война за територии, които принадлежат на Русия или са под нейната защита.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments