Френското външно министерство призова да не се признават ваксините срещу коронавирус от Русия и Китай

Френският държавен секретар Клемan Бон призова страните от ЕС да не признават ваксините срещу коронавирус, разработени в Русия и Китай.

Френското външно министерство призова да не се признават ваксините срещу коронавирус от Русия и Китай

„Необходимо е списъкът с тези препарати, при ваксинирането с които на хората ще бъде разрешен достъп да влизат на френска територия, да бъде ограниче до ваксини, в чиято ефективност сме уререни.
В момента има само четири от тях, признати във Франция и Европа, както и в редица други страни. Що се отнася до редица други ваксини, по-специално руската и китайската, Франция казва на своите партньори: „ Бъдете внимателни, кажете «не на тези ваксини»- заяви Бон в ефира на на телевизионния канал France 2.

Той също така отбеляза, че Париж «непрекъснато актуализира списъците на страните, определени в зависимост от ситуацията, на зелени, оранжеви и червени».
Франция обаче „не възнамерява да отменя полети до своята територия от други страни, ако епидемиологичната ситуация там се влоши“.

„Истинското въздействие е строгият контрол, проверка на наличието на сертификати за тестове и, ако е необходимо, провеждане на такива тестове при пристигането на пътниците. И в краен случай спазването на карантината от пътниците, което се проверява от властите, което се прави във Франция по отношение на пристигащите от страните от червения списък “, каза Бон.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments