Сергей Рябков: Онези, които планират провокации в Черно море ще получат според заслугите си

Според думитге на заместник-външния министър на Русия Сергей Рябков САЩ и Великобритания са се опитали да отворят руската система за крайбрежна отбрана.

Сергей Рябков: Онези, които планират провокации в Черно море ще получат според заслугите си

Както съобщава ТАСС, руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков в интервю за списание „Международен живот“, коментирайки ситуацията с британския миноносец, заяви, че провокатори, които продължават да организират „игри“ в Черно море, «ще получат по носа» ( руски устойчив израз, означаващ, че ще получат по заслугите си, ще бъдат наказани, шамаросани).

С провокаторите трябва да се говори максимално директно, предметно, по същество, и да им се обяснява на пръсти, защо по-добре да оставят настрана последващите си провокаци, които планират, защото ще получат по носа. И рисковете от конфлити могат да се повишат още повече. Черно море не е мястото, където подобни игри могат да се допускат»- поясни позицията на Русия Сергей Рябков.

САЩ и Великобритания се опитаха да отворят системата на руската крайбрежна отбрана и контрол над акваторията с провокация с миноносеца в Черно море, добави дипломатът. Според него Вашингтон и Лондон са разбирали много добре дълбочината и остротата на последствията от подобни действия и, разбира се, характера на реакцията на Москва.

„И въпреки всичко, те се решиха на подобен род тестиране на
нашата решимост да реагираме при необходимост със сила и се опитаха да отворят нашата система за крайбрежна отбрана, контрол над акваторията“, каза Рябков.

Коментари:

comments powered by HyperComments