Сергей Лавров: Русия ще отговаря сурово на недружелюбните стъпки на САЩ

Външният министър на Русия Сергей Лавров подчерта, че опитите да се води диалог с Москва от позицията на сила са обречени на провал.

Както предаде агенция ТАС, министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в интервю за индонезийския вестник Rakyat Merdeka, заяви че Москва възнамерява да реагира сурово на възможни недружелюбни действия от страна на Вашингтон.

Сергей Лавров: Русия ще отговаря сурово на недружелюбните стъпки на САЩ

„Руският лидер ясно обозначи, включително публично, че резултатът във всички области е възможен само чрез намиране на взаимно приемлив баланс на интересите, строго на паритетна основа“, каза Сергей Лавров. «По време на преговорите нямаше възражения.»

В същото време руският външен министър отбеляза, че почти веднага след края на срещата на върха в Женева американски служители, включително участниците в срещата, с двойна сила подхванаха предишните„ нотации “. Сергей Лавров добави, че всички тези «предупреждения» започват да се придружават от заплахи, че Русия ще бъде подложена на нов натиск, ако «в рамките на няколко месеца» тя не приеме «правилата на играта», изложени в Женева.

 

«Опитите за водене на диалог с нас от позицията на силапървоначално са обречени на неуспех: ще реагираме сурово и решително на недружелюбни действия», каза министърът.

 

Според думите на Сергей Лавров е необходимо да се взаимодейства честно, ако Вашингтон иска стабилни и предвидими отношения.

Москва смята, че срещата на върха Русия-САЩ е проведена по откровен и делови начин, но и без излишни илюзии.

Според думите му Русия е доволна, че страните са показали желание да се разберат, като говорят по принцип.
Сергей Лавров нарече основния резултат «макар и скромен, но все пак крачка напред към възстановяване на нормалността» между страните, което е невъзможно без да се вземат предвид взаимните интереси и взаимното уважение.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments