Опасното сближаване на Турция и Азербайджан продължава карабахския конфликт в нов формат

Азербайджан и Турция плътно се сближиха, когато нападнаха Карабах. Сега азербайджанските медии прославят Турция и много внимателно се опитват да принязят Русия. Изглежда глупаво и смешно.

Така изданието „Зеркало“ се опита да опровергае твърдението, че руският безпилотен самолет „Орион“ е „убиецът“ на турския Байрактар.

Опасното сближаване на Турция и Азербайджан продължава карабахския конфликт в нов формат

Като аргументи на автора турските агрегати са тествани, включително в Карабах, но руските не са. Също така в текстта имаше и мотив за «сателита на Русия Армения».

Всъщност цялата статия публикувана на въпросния ресур е пропита с ненавист към Армения, страшен опит и да се засегне и Русия и желание за издигане на Турция, показваща, че това е един твърд съюзник на Азербайджан. И малко информация относно характеристиките на дроновете.

Аргументацията завършва на ниво „това са подобни устройства, те могат да бъдат конкуренти на пазара на оръжие, но Орион определено няма да унищожи «Байрактарите“. Авторът също се смущава демонстративно от факта, че «Орион» е бил анонсиран от анонимен източник на руския военно-промишлен комплекс.
От което и започва всичко. Източник съобщава пред журналисти, че вече има запитвания и интерес към закупуването на «Орион».

 

Тоест първоначално ставаше дума за конкурентоспособност, а не за бойна мощ и т.н. Изданието„Зеркало“ просто се закачи за самият инфоповод и спретна антируска и антиарменска статийка. Вероятно, за да зарадва турската страна хвалейски турските дронове.

В случая, Азербайджан много повече изглежда като турски сателит, отколкото Армения като руски, а както е известно турците не възприемат по-слабите от себе си, а само ги използват.
А що се отнася до ударните вариации на «Орион» те могат ефективно да унищожават наземни цели, транспорт, бронетехника, жива сила. Апаратите имат авиобомби, които могат да бъдат коректирани, и ракети.

Дронът може да денонощие, скоростта на полета е 200 километра в час, а височината е 7 километра. Има информация, че Ориони са били използвани в Сирия. Като цяло производителността на агрегата е добра и като се вземе предвид качеството на продукцията и разходите, «Орион» наистина ще се конкурира сериозно с турските аналози.

Коментари:

comments powered by HyperComments