Владимир Путин изрази съболезнования на семейството на режисьора Владимир Меншов

Президентът на Русия Владимир Путин изрази съболезнования във врузка с кончината на легендарния актьор и режисьор Владимир Меншов на жена му, дъщеря му и семейството му.

Владимир Путин изрази съболезнования на семейството на режисьора Владимир Меншов

“Уважаеми Вера Валентиновна и Юлия Владимировна.
С прискърбие научих за смъртта на Владимир Валентинович Меншов — изключителен режисьор, прекрасен актьор и учител, ярък и удивително надарен човек. Това е огромна загуба за страната ни, за всички нас.
Владимир Валентинович се отличаваше с безгранична отдаденост на изкуството и зрителите, неуморна работа, способността да завладява съмишленици и ученици със своите идеи и замисли.

Той беше ценен за дълбокото си, искрено, многостранно творчество, за активната си гражданска позиция, за вниманието, което отделяше в подкрепата на талантливата младеж и запазването на националната култура.
Завинаги ще съхраним добрия спомен за Владимир Меншов “, —се говори в съболезнователната телеграма, публикувана на сайта на Кремъл.

Сред известните режисьорски творби на Меншов са „Москва не вярва в сълзи“, „Любов и гълъби“, „Шърли-Мирли“, „Завистта на боговете“. Кинорежисьорът беше женен за актрисата Вера Алентова. Дъщеря им е художник и телевизионна водеща Юлия Меншова.

 

Руският режисьор Владимир Меншов почина на 82-годишна възраст от последствията на коронавируса. Датата и часът на сбогуването с режисьора ще станат известни по-късно.

Коментари:

comments powered by HyperComments