Песков посочи причините, които затрудняват срещата на Зеленски с Владимир Путин

Една от основните пречки за провеждането на срещата на президентите на Русия и Украйна е неизпълнението от страна на Киев задълженията по Минските споразумения, заяви прес-секретарят на руския лидер Дмитрий Песков в предаването «Москва. Кремъл. Путин» в ефира на телевизионния канал «Русия 1».
Говорителят на Кремъл посочи също несъответствието между настоящите позиции на Владимир Зеленски и изявленията, които той направи в началото на президентския си мандат.

Песков посочи причините, които затрудняват срещата на Зеленски с Владимир Путин

От самото начало президентът Зеленски изглеждаше като много съвременен демократичен президент, който носи ред и демокрация в своята страна. <…> И разбира се, това отношение, то очевидно не корелира с абсолютно безпрецедентния натиск върху политическите опоненти, с желанието да се отърве от успешните си политически опоненти чрез образуване на наказателно дело “, заключи Песков.

 

Владимир Путин оцени възможността да се срещне с украинския си колега по време на директната линия на 30 юни. Той отбеляза, че няма за какво да говори със Зеленски, след като последния е „дал страната си под пълен външен контрол и управление“. В същото време руският лидер поясни, че не отказва да се срещне, но „просто трябва да се разбере за какво може да се говори“.

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments