Грузинският премиер обвини Саакашвили в гей подкрепа

Грузинският премиер Иракли Гарибашвили във връзка с планирания в центъра на столицата гей парад заяви, че тази акция се подкрепя от бившия президент, ръководител на украинския изпълнителен комитет за реформи Михаил Саакашвили и радикалната опозиция.
На заседание на правителството на 5 юли той предложи на организаторите да преместят парада на друго място.

„Има опасност от гражданска конфронтация“, каза той. — Министерството на вътрешните работи кани организаторите да изберат алтернативно място. Моля ги да приемат нашия призив».

Грузинският премиер обвини Саакашвили в гей подкрепа

Както отбеляза Иракли Гарибашвили, «Саакашвили и радикалната опозиция стоят зад организацията на парада, тези реваншисти, които искат да създадат безредие и хаос.»

„Говоря за това с пълна отговорност. Те организират този марш. Те искат да устроят гражданска конфронтация. Няма да позволим това ”, заяви премиерът на Грузия.

 

Противниците на гей парада вече се събраха на проспект Руставели. Те казват, че ще „прочистят страната от сексуални малцинства“. Няколко журналисти, отразяващи акцията, бяха бити.

Грузинската православна църква категорично осъди плана за гей парад и призова за молебен вечерта на 5 юли в църквата Кашвети на проспект Руставели. Сред противниците на марша в центъра на града има много духовници.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments