ФСБ предотврати поредица от терористични атаки в Москва, Астраханска област и КБР

ФСБ предотврати поредица от терористични атаки в Москва, Кабардино-Балкария и Астраханска област, двама терористи бяха задържани, още шестима бяха ликвидирани, съобщи Центърът за връзки с обществеността (ЦОС) на ФСБ.

 

ФСБ предотврати поредица от терористични атаки в Москва, Астраханска област и КБР

„Федералната служба за сигурност предотврати поредица от терористични актове, планирани през лятото на 2021 г. от членове на законспирирани клетки на забранената международна терористична организация„ Ислямска държава * “на територията на Русия. В резултат на предприетите мерки шест престъпници бяха неутрализирани, двама бяха задържани ”,предаде ТАСС, съобщението на прес-службата на ФСБ Русия.

Според данните на ФСБ в Москва са предотвратени две терористични атаки, и двамата заподозрени са задържани. Шестима членове на терористичната организация са ликвидирани в района на Астрахан и Кабардино-Балкария.

 

От ФСБ припомниха, че на 29 юни в Москва е задържан руски гражданин, който заедно със съучастника си, живеещ в Астраханска област, е подготвял едновременни нападения срещу граждани с огнестрелно оръжие и ножове. Последният, когато оказва въоръжена съпротива, е ликвидиран с ответна стрелба.

„На 1 юли, в сътрудничество с полицията, беше задържан член на международна терористична организация, гражданин на Русия, който се готвеше да взриви самоделно взривно устройство в Москва в места на масово присъствие на граждани“, съобщиха от ФСБ .

 

На 3 юли в районите Налчик и Баксан на Кабардино-Балкарската република бяха блокирани петима членове на религиозна екстремистка група, която е планирала да извърши терористични атаки с използване на огнестрелни оръжия и импровизирани взривни устройства срещу представители на официалното ислямско духовенство в региона.
По време на задържането терористите са оказали въоръжена съпротива и са били ликвидирани.Загуби сред гражданското население и личния състав на правоохранителните органи и силови структури не са допуснати.

 

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments