Зеленски в Деня на украинския флот посети американски миноносец

Президентът на Украйна Владимир Зеленски посети американския миноносец USS Ross  в денят на ВМС Украйна. Това съобщиха от неговата прес-служба.

Корабът на американския флот се намира в пристанището на Одеса. Той пристигна, за да участва в натовското учение „Морски бриз-2021“.

Зеленски в Деня на украинския флот посети американски миноносец

„На борда на миноносеца президентът на Украйна разговаря с командващия 6-и флот на американския флот вицеадмирал Юджийн Блек“, заявиха представители на Зеленски.
Владимир Зеленски отбеляза, че смята за символично, че Денят на украинските военноморски сили се чества на същата дата като Деня на независимостта на САЩ.

 

„Вярвам, че тези две събития са свързани. В крайна сметка днес Украйна защитава своята независимост, суверенитет и териториална цялост на изток. И ние вярваме, че благодарение на подкрепата на нашите партньори, Съединените американски щати, както на сушата, така и във водата и във въздуха, ще можем да защитим по-уверено и успешно своята независимост “, каза Владимир Зеленски.

 

В Одеса Зеленски разговаря с моряците. Той им обеща, че до 2023 г. Украйна ще разполага със собствен военен кораб, който вече се сътои в Турция. Напомняме, че напоследък Турция активно действа в развитието на военно сътрудничество с Украйна, включително и доставките на безпилотни самолети. Едва ли подобни неща, могат да останат без нужното внимание от страна на Русия.

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments