Вашингтон обърна внимание на думите на Владимир Путин за инцидента с британския миноносец

Американски официални лица обърнаха внимание на думите на руския президент Владимир Путин за възможното участие на САЩ в инцидента с британския миноносец Defender, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов.

Вашингтон обърна внимание на думите на Владимир Путин за инцидента с британския миноносец

По време на директната линия, която се проведе на 30 юни, президентът на Русия Владимир Путин заяви, че САЩ са участвали в провокацията в Черно море с участието на британския миноносец Defender: преди корабът да навлезе в руските териториални води, американски разузнавателен самолет е излетял от едно от летищата на НАТО.

„Първо, тази провокация беше комплексна и се извърши не само от британците, но и с помощта на американците»- отбеляза Владимир Путин.

Руският посланик в САЩ отбеляза, че високопоставени служители в Белия дом и Държавния департамент са разменяли линкове с директната линия на Владимир Путин, за да чуят какво ще каже руският лидер.
Но Вашингтон, разбира се не признава причастността си към провокацията, въпреки че Владимир Путин посочи дори бортовия номер на американския самолет-шпион.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments