НАТО се стреми да дестабилизира ситуацията в Европа — Кремъл

Прес-секретарят на руския президент Дмитрий Песков, предупреди, че НАТО създава огнище на нестабилност в Европа.

Той заяви, че въпреки че първоначално блокът е трябвало да съществува за укрепване на мира и сигурността, той не се справя с тази задача. Освен това, подобна задача дори не стои пред алианса.

„Това е блок, който е създаден за противостояние, за конфронтация … Той продължава да изпълнява тези функции, защото не е фокусиран върху нищо друго. Това не носи никаква стабилност на континента. Напротив, това е дестабилизиращ елемент “, подчерта Дмитрий Песков.

НАТО се стреми да дестабилизира ситуацията в Европа - Кремъл

 

Русия се стреми към нормални отношения със страните от Алианса, но същото не може да се каже тях. В същото време представителят на руския лидер отбеляза, че само чрез диалог може да се постигне резултат. НАТО се опитва да наложи на Москва своята гледна точка,и не приема каквато и да било друга.
Отделен проблем сега стават и «младоевропейците».

„Е, вижте, нека вземем балтийските страни. Това са страните, които приемат американски изтребители, които всъщност правят всичко възможно, за да поканят чуждестранни войски там, да ги приближат до нашите граници, това са страните, които всеки ден казват, че виждат опасност в Русия и чувстват тази опасностърху собствената си кожа. «-отбеляза Дмитрий Песков.

По-рано руският посланик в САЩ Анатолий Антонов говори по темата за отношенията между Москва и Вашингтон. Той отбеляза, че Руската Федерация е готова да направи всичко възможно, за да ги укрепи.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments