Самолети на Черноморския флот на Русия проведоха полети над Черно море на фона на маневрите на НАТО

Морската авиация на Черноморския флот, заедно с авиацията на Южния военен окръг (ЮВО), на фона на ученията на НАТО и страните партньори от алианса Sea Breeze 2021, проведоха учебно-бойни полети над Черно море, съобщиха от прес-службата на Черноморския флот.

Самолети на Черноморския флот на Русия проведоха полети над Черно море на фона на маневрите на НАТО

„Екипажите на военноморската авиация и самолетите на ПВО на Черноморския флот, заедно с авиацията на Южния военен окръг, проведоха учебни полети над акваторията на Черно море, сотработка на задачите по нанасяне на ракетни и бомбени удари по корабите на условния противник.
От морската авиация на Черноморския флот бяха задействание многоцелеви изтребители Су-30СМ и фронтови бомбардировачи Су-24М, от авиацията на Южния военен окръг — изтребители-бомбардировачи Су-34 и изтребители-прехващачи Су-27 «, — цитира текста на пресс-лужбата на Черноморския флот ТАСС.

В рамките на ученията на авиаацията екипажът на самолета-амфибия Бе-12 извърши разузнаване на цели в Черно море. Ролята на отряда на условни вражески кораби изпълниха големите десантни кораби „Саратов“ и „Орск“.

 

В учението са участвали повече от десет самолета.
При отработката на унищожаване на цели, поотделно и в състава на двойки, екипажите направиха подход към бойния курс.
Бяха отработени условни ракетни и бомбени удари. Освен това военните пилоти изпълняваха прости и сложни полетни мисии от средна и малка височина, като отчитаха преодоляването на средствата за ПВО на въображаемите вражески кораби.

Припомняме, че в четвъртък външното министерство на Русия обвини САЩ, че са превърнали Черно море в зона на военна конфронтация с явно изразен антируски подтекст.

Същия ден екипажите на големите десантни кораби „Орск” и „Саратов” на руския Черноморски флот проведоха артилерийски стрелби в морето на фона на маневри на НАТО.

Военните учения „Морски бриз 2021“ се провеждат в Черно море от 28 юни до 10 юли. Основните участници в маневрите са Украйна, САЩ, Канада, Великобритания, Холандия, Румъния, България, Гърция, Турция, Латвия и други страни.

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments