Обвиниха Зеленски в некомпетентност по външнополитически въпроси

Според думите на Олег Волошин, депутат от ОПЗЖ, в Европа съществува раздразнение относно начина, по който се държи украинската власт.

Както съобщава телевизия 112 Украйна, в ефира на предаването «Противостояние» на канала «Перший Незалежни» депутатът от фракцията «Опозиционна платформа — За живот» Олег Волошин заяви, че действията на украинския президент Владимир Зеленски свидетелстват за неговата некомпетентност във въпросите касаещи външната политика.

Обвиниха Зеленски в некомпетентност по външнополитически въпроси

„Фактът, че Зеленски изобщо не разбира нищо във външната политика, мисля, че напоследък абсолютно всички, хора с различни възгледи, се убедиха.
Да вземем това комично обръщение към кандидатите за канцлер на Германия относно „кажете ми, ще ни дадат ли членство в ЕС или не?“, всички тези ултиматумни искания, претенции към Байдън … или привикването на посланиците на Франция и Германия, след като Ангела Меркел предложи да се проведе среща на върха ЕС с Русия … «, — коментира депутатът.

 

Според думите му, в Европа съществува раздразнение относно начина, по който се държат украинската власт.

Или, то си е забавно…много интересно, а защо нашия посланик не е привикан в Берлин или Париж, след като Зеленски постоянно говори за желанието си да се срещне с Путин? Значи, излиза,, че Зеленски може да иска да се срещне с Путин, докато Меркел не може да се среща с Путин. Е, това е такъв абсурд, че дори не искам да коментирам ”, каза Волошин.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments