Източници: Русия ще започне да произвежда ударни безпилотници за износ

Групата компании «Кронщад» в първия руски завод за производство на серийни ударни безпилотни летателни апарати (БЛА) в Дубна ще започне да произвежда ежегодно десетки апарати , производството на безпилотни летателни апарати за износ ще започне през 2022 г., съобщиха източници от военно-индустриалния комплекс и администрацията на Московска област пред РИА Новости …
Както беше съобщено по-рано, Русия започна да популяризира безпилотни самолети Orion в ударна версия на международния оръжеен пазар и вече е получила редица запитвания от чуждестранни купувачи.

Източници: Русия ще започне да произвежда ударни безпилотници за износ

Производството на БЛА в завода «Кронщат» в Дубна за чуждестранни клиенти се планира да започне вече през 2022 г., тъй като нуждите от комплексите «Орион» на руските въоръжени сили са удовлетворени “, каза един от събеседниците на агенцията.

 

Той припомни, че пускането на завода е планирано за ноември тази година.

«На първия етап новото производство ще осигури годишното производство на няколко десетки безпилотни летателни апарати Orion в разузнавателни и ударни версии», поясни източникът.

Друг събеседник на агенцията потвърди информацията за сроковете на стартиране на производството за износ и очаквания обем на производство на БЛА.

 

«Групата компании от Кронщад вече започна да набира персонал за новия обект. Общо ще бъдат необходими около 1500 души, 500 от които трябва да бъдат наети през следващите месеци», добави източникът на агенцията.

 

Строителството на първия руски завод, специализиран в серийното производство на щурмови безпилотни летателни апарати, започна в Дубна край Москва през април. Производството ще бъде екологично и безшумно, общата площ ще състави 45 хиляди квадратни метра.
Според източници на РИА Новости, по отношение на «цена — качество — бордова интелектуализация» експортните дронове «Orion-E» ще се превърнат в едно от най-добрите предложения на международния пазар. Такива комплекси, под названието «Иноходец», се доставят в руската армия и използвани за въздушни удари срещу терористи в Сири

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments