Активността на НАТО около бреговете на Крим рязко се увеличи след директната линия на Владимир Путин

Възможни са нови провокации на НАТО около бреговете на Крим.Наблюдатели съобщават, че четири шпионски самолета постоянно наблюдават руската територия. На фона на най-големите военни учения на Алианса » Морски бриз 2021″ в Черно море разузнавателните самолети на ВВС на САЩ и техните съюзници редовно извършват полети близо до морските граници на Русия.

Активността на НАТО около бреговете на Крим рязко се увеличи след директната линия на Владимир Путин

По време на директаната линия, която се проведе на 30 юни, президентът на Русия Владимир Путин разкри подробности за неотдавнашна провокация с участието на миноносеца от британския флот «Defender» . Руският лидер тогава съобщи, че британският кораб е действал като примамка, заедно с разузнавателен самолет на ВВС САЩ ( Владимир Путин дори посочи бортовия номер на американския самолет-шпион, което дава да се разбере, че Русия много добре е следила ситуацията).
Докато британския миноносец се е намирал в руската брегова зона, натовския самолет се е опитвал да следи действията на руските военни в Крим. След като Владимир Путин направи това заявление, активносттта на НАТО около бреговете на Крим рязко се увеличи.

 

Службите за наблюдение на въздушното пространство показват, че вчера четири разузнавателни самолета, принадлежащи на американския, британския и турския флот, са прелетели над Черно море.
Американският противоподводен самолет USN Boeing P-8A се насочил в посока Крим след като излита от базата на ВВС САЩ
«Сигонела» на остров Сицилия. В продължение на няколко часа той прелита по източния бряг на полуострова, най-вероятно търсейки руски подводници в района.

 

 

В същото време друг разузнавателен самолет на САЩ патрулира по морските граници на Крим по цялата им дължина.
Boeing E-3 Sentry, собственост на Обединеното кралство, се е намирал в близост до морското крайбрежие на България, се е занимавал с радиолокационно откриване на всички самолети в небето над черноморската акватория.

Boeing E-7T на турските военновъздушни сили, излетял от базата в град Коня, обикаля няколко часа над Румъния.

 

Авторите на блога ItaMilRadar обясниха тази авиацията на с мащабните учения на американския флот и неговите съюзници — Sea Breeze-21. Чудесно прикритие и оправдание.
По време на маневрите силите на НАТО практикуват десант на войски, прихващане на въображаеми вражески кораби, водолазни операции, отблъскване на въздушни набези на врага и други морски операции. Руският черноморски флот наблюдава ученията на НАТО, и е готовност да пресече каквито и да било провокативни действия срещу Русия.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан