Съветът на Федерацията на РФ заяви за нарастване на опитите на ЕС за намеса в делата на Русия

Европейският съюз умножи опитите си да се намесва в руските дела, използвайки санкционен натиск и опитвайки се да повлияе на социално-политическата ситуация в страната, следва от изявлението на мониторинговата група на комисията на Съвета на Федерацитя по защита на държавния суверенитет на Русия.

„Работната група отчете многократно увеличаване на опитите за намеса от страна на Европейския съюз. В стратегията си към Русия ЕС разчита на санкционен натиск и опити да повлияе на социално-политическата ситуация в страната ни “, се казва в съобщението на мониторинговата група, публикувано в Telegram- канала на комисията на Съвета на Федерацията.

Съветът на Федерацията на РФ заяви за нарастване на опитите на ЕС за намеса в делата на Русия

 

Според официални документи и изявления на Европейския парламент, Европейската комисия, Европейския съвет и външната служба на ЕС може да се проследи, че Европейският съюз «възнамерява да продължи, под прикритието на подкрепа за така нареченото» гражданско общество » , да спонсорира определени политически сили в Русия и различни деструктивни организации «, се подчертава в изявлението.

Отбелязва се, че на 28 юни главата на европейската дипломация Жосеп Борел, на когото Европейският съвет „всъщност е поверил развитието на инфраструктурата за намеса във вътрешните работи на Русия, отново заяви, че ЕС ще търси нови пътища да подкрепя своите политически протежета. »

В допълнение, Съветът на Федерацията на Русия отбелязва нарастващата честота на информационни атаки върху изборни процедури от чужди медии и чуждестранни агенти.

„Мониторингът на работната група потвърждава, че под прикритието за наблюдение на изборите за Държавната Дума се правят опити за дискредитиране на гласуването и резултатите от него.
От началото на предизборната кампания зачестяват информационните атаки на изборни процедури от чужди медии и чуждестранни агенти “, се казва в изявлението.

Тези атаки се основават на измислени обвинения и откровени манипулации, предоставени от структури, представящи се за наблюдатели, отбелязват сенаторите.

„Илюстративен пример за работата на мрежа от антируски структури е неотдавнашният доклад на чуждестранния агент„ Голос “за ограничаването на пасивното право в Руската Федерация. В този документ описанието на стандартните международни практики, използвани в Русия, беше смесено с измислени цифри и откровено манипулативни оценки “, подчертават законодателите.

Според тях този пропаганден доклад е възпроизведен в медиите, финансирани от чужди правителства. Например от Радио Свобода * (чуждестранен медиен агент) и Дойче веле.

Работната група също така предупреждава наблюдатели, включително международни, да не използват статута си, за да се опитват да се намесват в изборния процес.

„По този начин все още има опасения относно истинските намерения на наблюдателната мисия на ОССЕ / СДИПЧ( Службата за демократични институции и права на човека).
Организацията е известна с пристрастното си отношение към руските избори.
Работната група внимателно проучи доклада на мисията за оценка на нуждите на ОССЕ / СДИПЧ и отбелязва, че документът, прикрит от вижданията на „заинтересованите страни“, съдържа празни места за последващи опити за дискредитиране на вота.
Съдейки по формулировката, ОССЕ / СДИПЧ ретранслира пропагандните трикове на чуждестранни неправителствени организации. Това се потвърждава от факта, че повечето НПО, с които мисията се е срещала, са включени в регистъра на чуждестранните агенти “, се казва в изявление на законодателите.

 

 

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments