Владимир Путин обясни защо няма смисъл да се възражда СССР

Възраждането на Съветския съюз е безсмислено и нецелесъобразно, заяви президентът на Русия Владимир Путин по време на Директната линия, която продължи 3 часа и 42 минути, днес, 30 юни.
Според думите му основният „златен резерв“ на Русия е многонационалният руски народ.

Държавният глава на Руската Федерация беше попитан каква Русия мечтае да предаде на бъдещото поколение. Според думите на Владимир Путин е нецелесъобразно възстановяването на СССР.

Владимир Путин обясни защо няма смисъл да се възражда СССР

„Някога Съветският съюз се разпадна. Русия загуби половината от потенциала на своята икономика, почти същото количество население и територии. Няма смисъл да се възстановява СССР. Въпреки всички тези загуби Русия остава най-голямата държава в света и е световният склад на минерални ресурси. Това е огромното предимство на страната “, каза президентът на Русия.

Владимир Путин е убеден, че основният „златен резерв“ на страната са хората. Според него многонационалният руски народ е духовен, с дълбоки исторически корени, което е много важно в съвременния свят.

„Съвременният свят е свързан с високите технологии и това дълбоко духовно начало е важно, защото ние имаме вътрешно уважение към науката и образованието. Бъдещето на човечеството е свързано с генетика, биология, ИИ. И ние имаме колосални конкурентни предимства “, подчерта държавният глава на Русия.

 

Според думите му, ако Русия е в състояние да осигури вътрешна стабилност, тогава тя ще бъде успешна.

„Вътрешното чувство и отношение към Русия само по себе си е важна гаранция, че страната ще постигне всички цели, които си поставя“, добави още Владимир Путин.

 

Тази сряда, 30 юни се проведе 18-ата поред директна линия с президента Владимир Путин, в рамките на която държавният глава отговаря на въпроси от руснаци в рамките на 3 часа и 42 минути.

 

 

Българска редакция NewsFront.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments