Владимир Путин изрази предположение за нормализиране на отношенията между Русия и САЩ

Всъщност много зависи от президента на САЩ, каза Владимир Путин днес, 30 юни, по време на директната линия, отговаряйки на въпроса: „Защо е трябвало да се среща с американския президент Джо Байдън, ако от него малко зависи?“

Учени, анализатори от САЩ дават препоръки на политическото си ръководство и класа. Но независимо какво съветват правителствата си, отдавна е очевидно, че периодът на еднополюсния свят е отминал, светът се променя. Въпреки санкциите, Русия се развива, има висока способност за отбрана. Страните от Азия също се развиват, отбеляза държавният глава на Русия.

 

Владимир Путин изрази предположение за нормализиране на отношенията между Русия и САЩ

„Партньорите (на Русия) разбират всичко това, затова беше необходима срещата в Женева. От друга страна, те се опитват да запазят позицията си, оттук и санкциите и провокациите. Това зависи не от нас, а от тях “, добавиВладимир Путин, изразявайки надежда, че в крайна сметка отношенията на Русия със западните страну, включително САЩ, ще се нормализират.

Напомняме, че Владимир Путин и Джо Байдън определиха двустранната среща на 16 юни в Женева като професионална и добросърдечна. След това американският лидер заяви, че преговорите са помогнали да се идентифицират области от взаимен интерес и че той е казал на Владимир Путин, че САЩ ще отговорят на «всякакви опити да се подкопаят техните интереси или тези на техните съюзници».
Лидерите на двете световни сили се съгласиха да възобновят преговорите за контрол на ядрените оръжия и издадоха съвместно изявление относно стратегическата стабилност след срещата на върха.

Българска редакция NewsFront.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments