Владимир Путин: Главният златен резерв на Русия са хората

В рамките на директната линия президентът на Русия Владимир Путин отговори на поредица от въпроси в режим „блиц“.

Владимир Путин се затрудни да посочи най-добрия период в историята. Той подчерта реформите на Петър, придобиването на територии по времето на Екатерина II, формирането на свръхдържава при Александър I.

«Война и мир», Първият концерт на Чайковски, «Колобок» са трите най-важни произведения според Владимир Владимирович. „Колобок“, защото ако вярвате на ласкателски речи, можете да бъдете изядени.

Президентът Владимир Путин в хода на директната линия отговори на въпроса какво ще прави след президенството си.
Той призна, че не иска да работи през този период.
„Защо да работя след оставка? Ще седна на печката ”, пошегува се той.

Президентът отговори и каква Русия иска да предаде на бъдещото поколение.Владимир Путин припомни разпадането на СССР, когато Русия, като ядро, губи големи територии. Според думите му, в този смисъл е нецелесъобразно възстановяването на Съветския съюз, това може да доведе до ерозия на ядрото.

Владимир Путин: Главният златен резерв на Русия са хората

„Някога Съветският съюз се разпадна. Русия загуби половината от потенциала на своята икономика, почти същото количество население и територии. Няма смисъл да се възстановява СССР. Въпреки всички тези загуби Русия остава най-голямата държава в света и е световният склад на минерални ресурси. Това е огромното предимство на страната “, каза президентът на Русия.

Владимир Путин е убеден, че основният „златен резерв“ на страната са хората. Според него многонационалният руски народ е духовен, с дълбоки исторически корени, което е много важно в съвременния свят.

„Съвременният свят е свързан с високите технологии и това дълбоко духовно начало е важно, защото ние имаме вътрешно уважение към науката и образованието. Бъдещето на човечеството е свързано с генетика, биология, ИИ. И ние имаме колосални конкурентни предимства “, подчерта държавният глава на Русия.

 

Според думите му, ако Русия е в състояние да осигури вътрешна стабилност, тогава тя ще бъде успешна.

„Вътрешното чувство и отношение към Русия само по себе си е важна гаранция, че страната ще постигне всички цели, които си поставя“, добави още Владимир Путин.

 

Тази сряда, 30 юни се проведе 18-ата поред директна линия с президента Владимир Путин, в рамките на която държавният глава отговаря на въпроси от руснаци в рамките на 3 часа и 42 минути.

 

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments