„Опасно начинание, реакцията ще бъде сурова“: Крим отговори на прогнозите за преминаване на кораби на НАТО близо до полуострова

Вицепрезидентът на кримския парламент Владимир Бобков нарече изявленията на Украйна за възможно преминаване на украински и натовски кораби край бреговете на Крим в териториалните води на Русия като опасно начинание.

По-рано бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Игор Романенко заяви пред украинските медии, че корабите на Украйна и НАТО могат да преминат във водите на Крим следвайки примера на британския миноносец Defender.

„Опасно начинание, реакцията ще бъде сурова“: Крим отговори на прогнозите за преминаване на кораби на НАТО близо до полуострова

„Никой не може да предскаже какво ще се случи, ако украински и натовски кораби се решат на толкова опасно начинание и преминат морската граница на Руската Федерация, но можем да кажем с максимална увереност, че най-вероятно Руската Федерация ще бъде принудена да реагира възможно най-сурово, за да пресече провокацията. «- каза Бобков пред РИА Новости.

Според думите му, в Крим ще фиксират движението на корабите много преди да успеят да влязат в териториалните води на Русия.

Напомняме, че към момента тече учението «Морски Бриз 2021» в Черно море.

Президентът на Русия Владимир Путин по време на директната линия в сряда, 30 юни, подчерта, че инцидентът с британския миноносец Defender в Черно море е очевидна провокация И подчерта, че провокацията е била извършена не само от британците, но при участието на САЩ.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments