Великобритания обясни загубата на документи за миноносеца «Defender»

29 юни 2021-Нюз Фронт.

Британският заместник-министър на отбраната Джереми Куин призна, че загубата на документи с планове за преминаване на миноносеца «Defender» на ВМС на Обединеното кралство през руските води в Черно море е грешка, допусната от «конкретно лице».

„Изглежда, че това е грешка. Не искам да говоря нищо, докато не се появят резултатите от разследването, но изглежда, че това е грешка на отделно лице “, каза служителят.

Великобритания обясни загубата на документи за миноносеца "Defender"

Според него служителят, загубил документите , по-късно сам е признал това, съобщава РИА Новости. Удобно опрадвание. Един вид, стават грешки.

 

В същото време Куин посочи, че някои от документите са класифицирани като „секретни“ и са предназначени само за служители на тайните служби.
„Съжалявам много, че се случи такъв инцидент, разследването му ще бъде извършено по най-задълбочения начин“, увери заместник-министърът.

По-рано Би Би Си пусна досие, намерено на автобусна спирка в Кент. В него се обсъжда възможната реакция на Москва при преминаването на кораб на британския флот в териториалните води на Русия.
Според класифицирана информация Лондон в очаквал остър отговор от руските военни за нарушаването на границите на държавата.
В същото време миноносецът е имал и алтернативен път на движение. В този случай обаче Москва е можело да реши, че британските военни са се „уплашили“.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments