Мария Захарова коментира искането на Чехия от Русия да плати 25,5 милиона евро обезщетение

29 юни 2021-Нюз Фронт.

Чешките медии съобщават, че местните власти искат от Русия 25,5 милиона евро за «щети във връзка с експлозиите през 2014 г. във военни складове в село Врбетице», а също така да бъдат изключени от списъка на неприятелските към Русия държави.

Информацията не остана без вниманието на официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, която коментира претенцията на Чехия в телеграм канала си .

Мария Захарова коментира искането на Чехия от Русия да плати 25,5 милиона евро обезщетение

 

Вече е невъзможно да се разбере какво се случва в главите на чешките политици, които от месеци измислят начини за допълнително влошаване на двустранните отношения. А и не е необходимо. Те сами се поставиха в списъка на неприятелските държави. И с всяко ново диво изявление и действие те потвърждават своя статус.

Що се отнася до историята с „обезщетение за неизвършеното“, идеолозите на тази химера действат според принципа на руската поговорка „наказват невинните,награждават непричастните“.

Искам да напомня. Обикновено тези, които действат по този начин — без съд или разследване, със заплахи и обиди, изискващи пари — се наричат ​​изнудвачи.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments