Европейският съюз предупреди за нови санкции срещу Русия

29 юни 2021-Нюз Фронт.

Европейският съюз подготвя варианти за нови санкции срещу Русия и обмисля нови области на контакти с Москва. За това предупреди главата на европейската дипломация Жозеп Борел, предаде агенция ТАСС.

Дипломатът разказа, че работи над начини за взаимодействие с Москва. Техният ключов принцип е единството на европейския блок в тази област на работа. Климатът и околната среда, здравеопазването и външната политика бяха посочени като възможни области на контакт с руската държава.

 

Европейският съюз предупреди за нови санкции срещу Русия

„Европейският съвет възложи на Европейската комисия и на мен да представим варианти за допълнителни ограничителни мерки, които трябва да бъдат готови, в случай че Русия продължи да нарушава международното право в нашите държави-членки и в съседство“, каза Борел, добавяйки, че мерките ще бъдат готови в следващите месеци.

 

По-рано участниците в срещата на върха на ЕС в Брюксел решиха да удължат антируските икономически санкции, наложени заради ситуацията с Украйна( а ситуацията с Украйна, просто за протокала е в резултат от активните действия на САЩ, които организираха Майдана и започването на братоубийствената война срещу Донбас, но санкциите са срещу Русия). Освен това държавните и правителствени ръководители на Европейския съюз възложиха на външната служба на ЕС под ръководството на Жозеп Борел да проучи възможността за въвеждане на нови санкции срещу Русия.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments