Русия и Китай удължиха договора за приятелство и сътрудничество

28 юни 2021-Нюз Фронт.

След преговори между президента на Русия Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин, Руската Федерация и Китай удължиха двустранния договор за добросъседство, приятелство и сътрудничество. Това съобщиха днес, 28 юни, ТАСС и Китайската централна телевизия.

Русия и Китай удължиха договора за приятелство и сътрудничество

Светът навлиза в епоха на нестабилност и радикални промени, на фона на това ка развитието на човечеството е изправено пред много кризи, тясното сътрудничество между Китай и Русия дава положителна енергия на световната общност, създавайки стандарт за нов модел на международни отношения , «цитира телевизионният канал думите на Си Дзинпин.

Русия и Китай удължиха договора за приятелство и сътрудничество

Договорът за добросъседство, приятелство и сътрудничество установи концепцията за приятелство, предавана от поколение на поколение, което отговаря на основните интереси на двете страни.
Това е в съответствие с тенденциите от епохата, насочени към мира и развитието, а също така е практически и жив пример за създаването на нов тип международни отношения и общност с единна съдба.
Уверен съм, че водени от духа на договора, без значение колко склонове или ями има по пътя ни, Китай и Русия ще положат всички усилия и ще продължат уверено да вървят напред. «

„Във формат на видеоконференция Владимир Путин проведе обстоятелствен разговор с председателя на Китайската народна република Си Дзинпин, посветен на 20-годишнината от подписването на руско-китайския договор за добросъседство, приятелство и сътрудничество“, се посочва в съобщение на прес-службата на Кремъл.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments