Патрик Попел: Крим винаги е бил и ще бъде руски

28 юни 2021-Нюз Фронт.

Тъй като постоянно се провеждат провокации срещу Русия в Черно море и западните медии винаги пишат за „анексирания полуостров Крим“, може би е време да проясним ситуацията още веднъж

Патрик Попел (геополитически анализатор), Виена, 28 юни 2021 г.

 

Патрик Попел: Крим винаги е бил и ще бъде руски

Отначало жителите на Крим решиха да се присъединят към Руската Федерация. Въпреки напрегнатата ситуация в Украйна по това време, това беше потвърдено от демократично проведен референдум, в който западни политици взеха участие като наблюдатели.

Няколко години по-късно аз самият бях в Крим като наблюдател на избори, когато беше избран президентът на Руската Федерация, и мога само да потвърдя, че изборите там се провеждат в съответствие с международните стандарти.

Когато се върнах в Австрия, нарекох изборите на Путин, получили голям брой гласове в Крим, „вторият референдум“. Докато бях на полуострова, се уверих, че хората са доволни от настоящата ситуация.

Вземайки предвид опита, който получих по време на многократните си пътувания до Крим и историческия контекст, искам да кажа с увереност, че Крим е част от Русия.

Всеки, който отрича този факт, живее в отделна реалност или лъже. Политиците и журналистите на Запад трябва най-накрая да осъзнаят, че Крим винаги е бил и ще бъде руски.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments