НАТО стартира ученията «Морски бриз 2021» в Черно море с Украйна

28 юни 2021-Нюз Фронт.

В черноморския регион на 28 юни ще започнат мащабни многонационални учения на НАТО и страните партньори Sea Breeze 2021 („Морски бриз 2021“).

НАТО стартира ученията "Морски бриз 2021" в Черно море с Украйна

Както се съобщава в профила в Twitter, създаден от организаторите на ученията, американският ракетен миноносец USS Ross е пристигнал в Одеса ден по-рано, за да участва в тях.

„USS Ross пристигна в Одеса, за да участва в учението SeaBreeze! Това е 21-ва итерация на ученията, в които над 30 държави ще се обединят за обучение по оперативна съвместимост във водите на Черно море! » — се казва в съобщението.

Одеското издание „Думская“ от своя страна съобщава, че още от 26 юни два катера Island na бреговата охрана на Грузия чакат началото на ученията в пристанището на Одеса.

Ученията Sea Breeze-2021 ще се проведат от 28 юни до 10 юли с участието на рекорден брой държави, повечето от които са членки на НАТО.

Тези маневри ще се проведат в северозападната част на Черно море и в областите Николаев, Херсон, Одеса, Украйна. Предвижда се да се включат подразделения на Украйна, САЩ, Канада, Великобритания, Холандия, Румъния, България, Гърция, Турция, Латвия.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments