Русия допуска участието на САЩ в «Минските съглашения»

Русия допуска участието на САЩ в «минските съглашения», ако Съединените Щати съумеят да повлияят на Украйна в рамките на «Минск-2», съобщава РИА Новости, позовавайки се на заместник главата на руското Министерство на външните работи Сергей Рябков.

Русия допуска участието на САЩ в "Минските съглашения"

«Не знам какви могат да бъдат параметрите за обсъждане на тази тема в бъдеще. По-рано имаше ситуации, в които се допускаше участието на САЩ в този процес. Но въпросът е в следното: доколко са способни нашите американски колеги да играят конструктивна роля. Т.е. доколко те разбират, че без известни стъпки от страна на Киев този процес няма да мръдне», заяви Рябков.

Според думите на замглавата на външнополитическото ведомство на Русия, ако Вашингтон успее да повлияе на Киев — напълно е възможно той да бъде допуснат до участие в минскиия процес.

«Не обсъждам никакви формати. Говоря за това, че ние не заемаме позицията, че това се изключва при всички условия. Главното тук е позицията и подхода. При настоящия подход американците няма какво да правят там», уточни Рябков.

По-рано Зеленски допусна референдум за разрив на връзките с Донбас.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

comments powered by HyperComments