Рябков: Това не са териториални води на Украйна, това е Русия, ще я защитаме с всички средства!

Западът умишлено подвежда населението си за инцидента с британския разрушител в Черно море, като Вашингтон и Лондон се опитват да изкривят същността на случилото се, заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, съобщава ТАСС.

Рябков: Това не са териториални води на Украйна, това е Русия, ще я защитаме с всички средства!

«Видеопоследователността на разговорите между командването на нашия кораб на бреговата охрана и командването на британския кораб, публикувана от руската Федерална служба за сигурност, не просто поставя точка, а напълно затваря сюжета със злонамерени опити от високопоставени длъжностни лица в Лондон и някои представители на американската администрация, да се изкриви същността на случилото се»

«Обществеността в Лондон и като цяло в западните столици умишлено се заблуждава от отговорните лица, от британското ръководство за това какво се случи«, обяснява Рябков.

В ситуацията с навлизането на британския разрушител в териториалните води на Русия, Вашингтон и Лондон не само отричат реалността на собствеността върху Крим, но се опитват да предизвикат конфликт с действията си, допълва той.

«Вашингтон продължава да жонглира с термина «дезинформация» по отношение на линията, която следваме в момента в информационното пространство. Дезинформацията е твърденията на Вашингтон, че Крим не е част от Руската федерация. Това е най-грубата, цинична, вредна дезинформация от всички възможни».

«Причината за случващото се е, че колегите във Вашингтон и Лондон не просто отричат реалността, отричат живота, те се опитват с действията си да запалят ситуацията и всъщност да предизвикат конфликт«, коментира Рябков.

Навлизането на британски разрушител в руски териториални води е нарушение на международното право, Русия ще защитава своите граници с всички налични средства, включително военни, подчертава той.

«Това е пълно противоречие с нормите на международното право, без значение какво казва в микрофона си командирът или старши помощник на разрушителя Defender, когато в отговор на предупреждения от руския патрулен кораб на ФСБ той измърмори, че корабът на британския флот следва международно признат маршрут в териториалните води на Украйна и по този начин отговаря на международното право».

«Това не са териториалните води на Украйна, това са териториалните води на Руската федерация, това е нашата граница. Ще я защитим с всички средства, с които разполагаме, включително военни», обясни Сергей Рябков.

Коментари:

comments powered by HyperComments